Proiect ue

Proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Dezvoltarea antreprenoriatului social – Centru Regional de Sustinere si Dezvoltare a Antreprenoriatului Social

Blog

Dezvoltarea antreprenoriatului social

Dezvoltarea antreprenoriatului social prin servicii de sprijin pentru infiintarea de intreprinderi sociale.
Prin acest obiectiv specific, se urmareste sustinerea antreprenorilor pentru a demara afaceri competente, pregatite, adaptate si adaptabile la nevoile pietei.

Astfel, cu ajutorul schemei de minimis, se vor finanta 22 de planuri de afaceri cu caracter social.

Maimult, proiectul va conduce la crearea de noi locuri de munca pentru grupul tinta, deoarece se vor crea minim 106 locuri de munca noi de catre cele 22 de afaceri subventionate, care vor fi mentinute cel putin 6 luni dupa finalizarea proiectului.

Desi doar o partedintre membrii grupului tinta vor primi subventii si vor demara activitati independente, vor fi depuse eforturi ca si ceilalti participanti la cursurile de antreprenoriat social sa demareze afaceri, prin incurajarea acestora de a accesa programele nationale de finantare.

Proiectul va contribui la dezvoltarea unor metode noi de combatere a discriminarii si a inegalitatilor pe piata muncii prin promovarea afacerilor cu caracter social si a economiei sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Termeni și condiții de utilizare